Garmin Approach S70: ještě lepší golfové hodinky

Je vůbec možné dokonalý produkt ještě víc zdokonalit? Ano je, hned uvidíte jak na příkladu golfových Garmin Approach S70. Golfové hodinky používám již nějaký rok. Začal jsem u Apple Watch a aplikace Golfshot, ale nebyl jsem úplně spokojený s výstupy a především s výdrží hodinek.

Proto jsem přešel na Garmin S62. Skvělý design, parádní výdrž a nesmysl golfových statistik. Prostě dokonalý golfový caddie, který se mnou absolvoval na hřišti bezmála 2 roky. Proto při představení nové řady Garmin S70 jsem byl trochu skeptický. Co mohou přinést nového? Co donutí stávající uživatele k přechodu na novější model? Ale i nenápadné je podstatné a mění to pravidla hry.

Celý příspěvek

Sportovně elegantní Festina Classic Bracelet 20683/2 s modrým ciferníkem

Léto se nezadržitelně blíží a teplé počasí už nám klepe na dveře. Při té příležitosti jsme se v redakci Helveti shodli, že by bylo dobré vybrat zajímavý model, které vás doprovodí během slunných dní. Ve hře bylo hned několik možností. Volba ale nakonec padla na velmi zajímavý počin od značky Festina – Classic Bracelet 20683/2, který jsme u nás v obchodě přivítali teprve před několika měsíci.

Ti ze čtenářů, kteří se těšili na nějaký dražší kousek, kterým by si mohli udělat na léto radost, budou teď možná trochu zklamaní. O žádném ***** luxusu zde dnes sice není řeč, avšak to rozhodně neznamená, že bychom před sebou měli špatné hodinky. V zásadě je to spíš přesně naopak. Pojďme se tedy podívat na to, čím vás mohou tyhle sportovně-elegantní časomíry zaujmout.

Celý příspěvek

Oblekové hodinky: Jaké hodinky si vzít k formálnímu oblečení?

V předchozích částech naší série o nejrůznějších kategoriích hodinek jsme si popsali zajímavé outdoorové kousky, stejně jako sportovní, letecké a společenské hodinky. Pokud chcete mít přehled o tom, k jakým příležitostem a proč se jednotlivé časomíry hodí, určitě doporučuji si tyto články také přečíst.

My se dnes ale posuneme dále a podíváme se na menší skupinu, která také neodmyslitelně patří do kolekce hodinkových nadšenců a sběratelů. Řeč bude o oblekových hodinkách. Ty můžete brát i jako podkategorii hodinek společenských. Projdeme si stručně jak historii, tak i několik zajímavých kousků, které se hodí do společnosti vyžadující formálnější dress code.

Celý příspěvek

Hodinky měsíce dubna 2024: Mrazivé Mido s univerzálním vzhledem a solární potápky Citizen

I když duben přirozeně svádí k nejrůznějším aprílovým vtípkům, v novém díle populární rubriky Hodinky měsíce si z vás rozhodně nikdo nevystřelí. Jak je tomu už zvykem, opět se zaměříme na vychytané funkce prezentovaných modelů, výhody použitých materiálů a dokonce nebude chybět ani pořádná dávka zajímavostí.

V dubnovém vydání se podíváme na kobylku sportovně elegantnímu modelu od švýcarského výrobce Mido Multifort M Freeze M038.430.11.041.00, který vyniká nejen svým uhrančivým vzhledem, ale také svými vlastnostmi. Druhé vybrané hodinky potěší především dámy. Jedná se totiž o dámský model solárních potápek Citizen Promaster Diver 36,5 mm EO2028-06L.

Celý příspěvek

140 let hodinářského mistrovství slaví švýcarská značka Edox

Příběh vzniku švýcarské hodinářské značky Edox je doslova jako z pohádky. Čím ale i po tolika letech nepřestává tato ambiciózní společnost udivovat, je unikátní hodinařina plná rekordů. Drží dokonce i jeden dodnes nepřekonaný, jehož hodnota 1,4 mm zapadá do výročních oslav tak přesně, jako součástky hodinového strojku. Co je ale nejdůležitější – Edox neusíná na vavřínech a nekompromisně posouvá technologický vývoj kupředu. Jsme tedy zvědaví, čím nás Edox překvapí v roce oslav svého 140. výročí.

Celý příspěvek

Hledáme nové kolegy do Helveti: pracujte v týmu nadšených hodinkářů

S hodinkami máme pořád víc práce. Jak by taky ne, když jde o naši největší zálibu, kterou jsme se doslova a do písmene rozhodli na rukou nosit. Záleží nám totiž i na prodejně a našich zákaznících, které také na rukou nosíme. Pravda, už jen co do péče, kterou jim věnujeme. A protože zálibu v hodinkách s námi sdílí pořád víc lidí, sháníme někoho, kdo by nám se vším tím nošením pomohl. Aktuálně hledáme dokonce 3 nové členy do našeho týmu, který sídlí v prodejně Helveti:

Celý příspěvek

Limitka Helveti H02: Bronzové pilotky Junkers se šťastnou 13

Je to tady! Po téměř dvou letech od uvedení modelu H01 do Helveti dorazil její druhý mladší sourozenec – limitka Helveti H02. A nebyli bychom to my, kdyby šlo vše uspořádaně, podle plánu a bez emocí 😁.

Proto nemáme žádné vysvětlení toho, že číselník Baumuster A obohatil až druhou helvetí limitku a pro to, jak ve finále vypadá. Plán výroby H02 jsme narušili na poslední chvíli, doslova pár hodin před finálním schválením – proč? Prostě proto, že se nám ciferník nelíbil… A tak jsme znovu ladili. V Helveti máme zkrátka výzvy rádi, a proto se teď, kdy H02 dorazila do naší holešovické základny, radujeme o to víc!

Protože výsledek je přesně podle našich představ. A co víc, můžeme říct, že to, jak H02 vznikala, nakonec potvrzuje a umocňuje i její symboliku spojenou s číslem 13.

Celý příspěvek

Seiko Presage Cocktail Time: Legendární koktejlky v barvách zlatavého moku

Tradiční japonská manufaktura Seiko nabízí ve svých řadách hodinky vskutku pro každého. Oblibu si tato značka získala nejen u sportovců, hodinkových nerdů, ale také u manažerů a generálních ředitelů. Málo která značka má tak bohaté a univerzální portfolio napříč uživateli, ale i historií, jako právě Seiko. Jejich cestička se začala ve skromných poměrech psát již roku 1881.

Dnes si představíme 2 modely – Seiko Presage SRPK48J1 Cocktail Time Half and Half a SRPK46J1 Cocktail Time Beer Julep. Ty totiž jak symbolicky, tak svým vzhledem opět propojí delší časovou linku i spektrum fanoušků, které oba modely zaujmou. Jde totiž o spolehlivé a dobře namíchané speciály!

Celý příspěvek

Nejprodávanější hodinky měsíce března 2024

A opět tu máme žebříček 6 nejprodávanějších modelů, které si získaly v měsíci březnu nejvíce pozornosti našich zákazníků. I tentokrát výběr napovídá, že venkovní nadprůměrné teploty lákají mnoho z vás k outdoorovým aktivitám. Své místo v TOP šestce má kromě osvědčených sportovních modelů také jedna mimořádná limitka od Tissotu.

Na vrchol rubriky se tentokrát vyšplhal jeden z nejoblíbenějších modelů od značky Traser, který v těsném závěsu následuje stálice v podobě sportovního modelu od Citizenu. Třetí místo patří již zmíněnému modelu ze speciální edice hodinek z dílny Tissotu. A na to, kterým modelům patří další příčky se podrobněji podíváme níže.

Celý příspěvek

Vylepšení a vychytávky hodinek: Mechanika, přesnost, komplikace, tritium, limitky…

Ve druhém dílu minisérie představující různá vylepšení a vychytávky na hodinkách vám v základu představíme vylepšení, která můžete najít na mechanických hodinkách. Budeme se věnovat přesnosti, základním komplikacím a také zvukům. Opět z pohledu prvků, které přinášejí na hodinky něco extra.

Řeč bude i o vizuální stránce. Podíváme se na luminiscenci, průhledná dýnka a zdobené strojky. Nemůžeme vynechat ani vyšší řady značek a limitované edice. Tyto 2 oblasti, ve kterých se vychytávky a vylepšení koncentrují, jsme záměrně nechali až nakonec. Přináší totiž značné riziko, že se dostanete do fáze, z níž už není cesty zpět. Stavu, kdy definitivně a nenávratně propadnete dokonalým hodinkám, se v hodinářských kruzích odborně říká chronobundus 😉.

A aby nebylo těch podivností málo, na závěr představíme vylepšení, které spočívá v úplné devastaci hodinek. A uvidíte, že se vám bude svým způsobem líbit i to 🙂.

Celý příspěvek

Oranžově zářivá hvězda mezi potápkami – Mido Ocean Star GMT

Když jsme u nás v Helveti přivítali švýcarskou značku Mido, nikdo z nás asi naplno netušil, s jakým klenotem máme tu čest. Teprve naživo se ukázala až nečekaně vysoká úroveň zpracování, což v kombinaci se skvělou výbavou a příznivými cenami nadchne nejednoho hodinkového fanouška. Midu jsem ihned propadl i já a nový hodinkový přírůstek na sebe nenechal dlouho čekat. Vybral jsem skvělý model Mido Ocean Star GMT M026.629.11.051.01 a z následující recenze vám jistě bude jasné, jak moc dobrá volba to byla! 



Celý příspěvek

Hodinky Festina: 5 + 5 tipů na jaro/léto 2024 pro dámy i pány

S více než stoletou tradicí je Festina velmi populárním výrobcem hodinek. Svými designy následuje nejnovější módní trendy. Pro nadcházející sezónu jaro/léto 2024 jsme pro vás vybrali modely, které mají nadčasové designy, ale přesto zaujmou originálními prvky.

Někoho zaujme soudkové či hranaté pouzdro, jiné zas živé barvy ciferníků, nebo nejoblíbenější sportovní modely. Ve výběru ale nesmí chybět ani limitovaná edice a něco ze Swiss Made, nebo technologiemi nabité Solar Energy kategorie. Co tento barvitý výběr spojuje, jsou bezkonkurenční ceny v daných kategoriích. Festina má zkrátka co nabídnout nejen na následující půlrok.

Celý příspěvek

Vylepšení a vychytávky hodinek: Quartz, solár, značka, sklíčko, náramek…

Pokud máte hrubou představu o tom, jaké hodinky si pořídit, v dnešním článku najdete tipy, jak svůj výběr dovést k dokonalosti. Dali jsme totiž dohromady standardy, funkce a vlastnosti, do kterých se vyplatí zainvestovat. Samozřejmě v případě, že je využijete. Jinými slovy uděláme menší průzkum toho, čím mohou být vaše hodinky vylepšené, a co při výběru sledovat.

Zkusíme si obecně představit i nástrahy, které na vás můžou číhat v případě, že si daný nadstandard ve výbavě hodinek nevyberete s jasným cílem a představou o jeho využití. A protože hodinařina je obor rozmanitý a na speciality bohatý, naše povídání rozdělíme do 2 dílů. V tomto prvním se budeme věnovat spíše vnitřku a vylepšením zásadních funkcí hodinek, ve druhém vás pozveme spíše na průzkum specialitek a drobnějších vylepšení, které ve výsledku mohou být pověstnou třešničkou na dortu.

Celý příspěvek

Bleděmodré Tissot PRX Povermatic 80: Po 3 měsících vytrvalého nošení

Hodinky Tissot PRX Powermatic 80 T137.407.11.351.00, na které se v tomto příspěvku podíváme blíže, zná dnes už asi každý. Oproti standardní recenzi se však tato bude lišit především tím, že hodinky jsou součástí mé stálé kolekce a za poslední tři měsíce jsem je nosil téměř každý den. Dokonce jsem měl možnost si je vzít i na několik výletů do zahraničí.

A proto si troufnu říci, že se opravdu jedná o dlouhodobé hodnocení a ne pouze první dojmy. Uvidíte tím pádem také skutečné důvody (alepoň z pohledu 1 hrdého majitele), proč se tento model několikrát zařadil do šestice nejprodávanějších hodinek měsíce.

Celý příspěvek

Jak snadno poznat kvalitní hodinky? Příklady z praxe

V dnešní době máme díky technologiím na dosah téměř vše a u hodinek tomu samozřejmě není jinak. Na každém kroku lze narazit na spoustu produktů, jejichž ceny se mohou pohybovat od pár desítek korun, až po miliony. Pokud si chcete vybrat nové hodinky, které vás mohou doprovázet třeba celý život, avšak nejste v tomto oboru ještě tak zběhlí, je tento článek přesně pro Vás.

Dnes se totiž podíváme na to, jak poznat kvalitní modely s dobrými parametry. Poradíme vám, co při nákupu sledovat, abyste zbytečně nepřeplatili, ale přesto získali kvalitní časomíry a ne jen módní produkty, které funkčnost až zas tak neřeší. Tak jdeme na to!

Celý příspěvek

Garmin Tactix 7 AMOLED – nadupaná pecka od Garminu

Když jsem zasedl za počítač a přemýšlel, jak nejlépe popsat nové Garmin Tactix 7 AMOLED, tak jsem upřímně byl chvilku v rozpacích. Už tak skvělé hodinky s drsným „military lookem“ dostaly nově AMOLED displej a lepší čidlo srdečního tepu Elevace 5. Ale, bylo to vůbec zapotřebí? 

Celý příspěvek

Hodinky měsíce března 2024: Švýcarský elegán vs. vyšperkované potápky

A máme tu již třetí letošní díl oblíbené rubriky Hodinky měsíce, ve kterém se naši garanti zaměřili na hodinky od vyhlášených švýcarských výrobců. Opět si posvítíme na nejdůležitější funkce recenzovaných modelů, benefity použitých materiálů a odhalíme vám i jejich mouchy – pokud tedy vůbec nějaké mají.

Tentokrát vám přinášíme podrobné recenze dvou modelů, mezi kterými je na první pohled velký kontrast. Na jedné straně stojí elegantní model od značky Tissot, jenž bude dokonalým partnerem do vybrané společnosti a na mimořádné akce. Proti němu naše garantky postavily všestranné sportovní potápky z dílny značky Formex, která je v naší nabídce žhavou novinkou.

Celý příspěvek

Fortis Novonaut N-42 Legacy Edition – Stopařův průvodce po galaxii

Jsou hodinky společenské, potápěčské, závodní, chytré a v neposlední řadě nesmíme zapomínat na hodinky astronautské, či v našem případě kosmonautské! Vesmír je v oblibě od nepaměti, lidé rádi odhalují nepoznané a k takovému dobrodružství je zapotřebí i spolehlivý parťák, který nám ukáže a změří čas na našich toulkách – třeba rovnou po celé galaxii.

Přestože v helvetím portfoliu nenajdeme Omegu, i ve vesmírném prostředí se vyznáme! Fortis je totiž v tomto rybníčku jako ryba ve vodě a byla by chyba, kdyby zůstal ve stínu svých slavnějších kolegů. Fortis Novonaut N-42 Legacy Edition jsou totiž jak dělané do kokpitu raketoplánu.

Celý příspěvek

Co mají Rolex Submariner a Casio G-Shock společného?

Nejspíše se vám bude zdát pošetilé vyslovit v jedné větě jména Casio G-Shock a Rolex Submariner, nicméně není zbytí. Tyto hodinky mají společného více, než by se mohlo zdát, přestože na první pohled by nemohly být více odlišné.

Jedny jsou nekompromisní, účelový nástroj, na který našinec finančně snadno dosáhne, zkrátka quartzový, digitální, plastový. Ty druhé jsou epitomem aspirativního luxusu od značky, kterou zná téměř každý, ale jen málokdo její výrobky vlastní, jsou mechanické, analogové, ocelové. Nebo dokonce zlaté. Když se ale podíváme pod povrch, do jejich DNA, v něčem si přeci jen podobné jsou. O čem konkrétně že se to budeme při pokusu o srovnání nesrovnatelného bavit? 

Celý příspěvek

Frederique Constant Highlife Gents Chronograph Automatic Limited Edition FC-391SB4NH6B

Frederique Constant je značka mladá, aktivní a s dobrým renomé. Že neusínají na vavřínech nám dokazují dalším počinem z rozšiřující řady Highlife, která je na trhu od roku 1999. Řada se vyznačuje jedinečným designem, integrovanými náramky a dost často kusově omezenými modely, jako je v našem případě reference FC-391SBNH6B, na kterou se podíváme blíže.

Celý příspěvek